Manutan Europees leverancier van het jaar

Succesvol partnership Manutan en SAP Ariba

Om klanten blijvend te ondersteunen bij het stroomlijnen van hun aankoopprocessen is Manutan sinds 2011 partner van SAP Ariba*, 's werelds grootste leverancier van oplossingen voor e-procurement. Het automatiseren van het aankoopproces levert aankopers veel tijdwinst op waardoor de proceskosten tot wel 40% lager kunnen uitvallen. Op 14 juni werd Manutan door SAP Ariba, samen met Deutsche Bank, Nedbank en BASF verkozen tot ‘European Supplier of the Year’.

SAP Ariba, een belangrijke partner

Met de cloud-based oplossingen van SAP Ariba wordt het hele aankoopproces geautomatiseerd. Van productselectie tot en met facturatie. Dit leidt tot meer efficiency, vereenvoudigde administratie en grotere transparantie. “Aankopers zijn elke week zo’n 7 uur bezig met administratieve aankoopwerkzaamheden en lead buyers bij grote bedrijven met meer dan 50 medewerkers zelfs 18 uur”, zegt Peter Paul van Hoegee, manager Customer Solutions Benelux bij Manutan. “Via het SAP Ariba platform kunnen wij, ongeacht de behoefte van de klant, snel en makkelijk verbindingen maken en onze klanten een breed Europees assortiment aanbieden. Bovendien profiteren wij van het feit dat SAP Ariba één van de meest toonaangevende marktplaatsen van de wereld is. Dat levert ons weer nieuwe klanten op. SAP Ariba en Manutan vullen elkaar goed aan.”

Niet zomaar een award

Manutan investeert al sinds 2011 in een hecht partnership met SAP Ariba. Het winnen van de SAP Ariba ‘MakeProcurementAwesome Award’ bewijst dat de band tussen beide bedrijven veel meer is dan een simpele klant-leverancierrelatie. Van Hoegee legt uit: “Dit is niet zomaar een award, kijk maar eens naar de genomineerden en de uiteindelijke winnaars. We mogen trots zijn op deze prijs. Het is voor onze klanten het bewijs dat we innovatief zijn en waarde aan het aankoopproces toevoegen.”

* De SAP Ariba Group biedt elektronische aankoopoplossingen (Procure-2-Pay) voor kopers en leveranciers in elk stadium van hun B2B-relatie, van het kiezen van het product tot en met de facturering

Contacteer ons
Christian Delaet Sales Manager, Manutan
Ward Vanhee Two cents
Christian Delaet Sales Manager, Manutan
Ward Vanhee Two cents
Over Manutan

Manutan is onderdeel van de internationale Manutan Group, Europees marktleider op het gebied van bedrijfsbenodigdheden. De groep bestaat uit 25 dochtermaatschappijen in 17 Europese landen. Met ruim 2.000 medewerkers en ruim 200.000 verschillende artikelen worden meer dan 1.000.000 klanten bediend. De visie van de Manutan Group kenmerkt zich onder andere door het aangaan van warme, oprechte en persoonlijke relaties met klanten. ‘Ondernemen voor een betere wereld’ is het motto. In België en Nederland is Manutan de grootste leverancier van artikelen voor magazijn, werkplaats, terrein en kantoor. De artikelen worden via de website, het contactcenter en catalogi geleverd. Van intern transport & opslag tot gereedschappen en veiligheid. Ook levert Manutan advies en diensten in complete projectinrichtingen van o.a. magazijn en kantoorruimte, export service en efficiënte aankoopsystemen. www.manutan.be en www.manutan.be/blog

Manutan
Bergensesteenweg 1424,
1070 Brussel