Optimale werkomgeving maakt Great Place To Work

Nieuw kantoor van Manutan in Anderlecht illustreert belang slimme kantoorinrichting

In maart werd Manutan Belgium verkozen tot Great Place To Work. Dit kwaliteitslabel wordt jaarlijks uitgereikt door het Great Place to Work® Institute Belgium, in samenwerking met Vlerick Business School. Het is niet zomaar een etiket: GPTW staat internationaal aangeschreven als hét belangrijkste werkgeverslabel, gebaseerd op diepgaande vragenlijsten en inhoudelijke analyses. Kort samengevat zijn de verkozen werkplekken organisaties waar medewerkers trots zijn op hun job en plezier beleven op het werk. Een kwalitatieve werkomgeving speelt daarbij een cruciale rol. Als aanbieder van o.a. complete kantoorinrichting op maat weet Manutan hier alles over. Het gloednieuwe kantoor van het bedrijf in Anderlecht is hiervan het levend visitekaartje…

Sterkte als projectinrichter
Andy Machiels, HR Business Partner bij Manutan, legt uit: “Ons eigen kantoor in Anderlecht, dat sinds september 2017 in gebruik genomen is, toont perfect onze sterkte als projectinrichter én waar Manutan voor staat, namelijk de optimale werkomgeving creëren met de beste materialen en een maximale input van de klant. Een fijne werkomgeving draagt uiteindelijk bij aan een aangename werksfeer en kan de productiviteit verhogen. We zien in ons eigen Great Place To Work certificaat alleen maar een bevestiging van die filosofie”, aldus Machiels.

Personeel betrokken in het hele traject
Het succes van een geslaagde inrichting ligt grotendeels in de voorbereidende fase. Een projectgroep van Manutan bekeek in dit geval elk aspect van de verhuis, de indeling en de inrichting. Hoeveel vergaderzalen? Welk design voor het interieur? Wat met ergonomie? Van in het begin werd het personeel erbij betrokken en doorheen het volledige project werd rekening gehouden met hun input. Zij moeten zich tenslotte goed voelen op de werkvloer. Meer info is hierover te vinden op de Manutan blog die speciaal aan dit onderwerp is gewijd.  “Een project is bij ons een traject”, stelt Machiels. Van advies over ontwerp tot inrichting en nazorg. Samen met de klant, tot die 100% tevreden is. Voor één werkplek, een heel magazijn of zelfs een compleet terrein.

Voel je goed op de werkvloer
De kantoren van Manutan zijn een mooi voorbeeld van een totaalinrichting: de vloeren, de bureaus, de branding op de muren, alles is van a tot z door de projectafdeling gestuurd en opgevolgd. Daarbij wordt rekening gehouden met efficiëntie, ergonomie, akoestiek, de juiste verlichting, maar ook details zoals originele kleuraccenten. “We brengen een heel groot deel van ons leven door op de werkvloer, waarom die dan niet met liefde behandelen? Als werkgever helpt dit om je goed in je vel te voelen en vol motivatie aan de slag te gaan. Of zoals we het bij Manutan zeggen: All you need. With love.”

Contacteer ons
Filip Van den Abeele Director Sales Operations Benelux, Manutan
Ward Vanhee Two cents
Filip Van den Abeele Director Sales Operations Benelux, Manutan
Ward Vanhee Two cents
Over Manutan

Manutan is onderdeel van de internationale Manutan Group, Europees marktleider op het gebied van bedrijfsbenodigdheden. De groep bestaat uit 25 dochtermaatschappijen in 17 Europese landen. Met ruim 2.000 medewerkers en ruim 200.000 verschillende artikelen worden meer dan 1.000.000 klanten bediend. De visie van de Manutan Group kenmerkt zich onder andere door het aangaan van warme, oprechte en persoonlijke relaties met klanten. ‘Ondernemen voor een betere wereld’ is het motto. In België en Nederland is Manutan de grootste leverancier van artikelen voor magazijn, werkplaats, terrein en kantoor. De artikelen worden via de website, het contactcenter en catalogi geleverd. Van intern transport & opslag tot gereedschappen en veiligheid. Ook levert Manutan advies en diensten in complete projectinrichtingen van o.a. magazijn en kantoorruimte, export service en efficiënte aankoopsystemen. www.manutan.be en www.manutan.be/blog

Manutan
Bergensesteenweg 1424,
1070 Brussel